Έρχονται νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για Γυναικεία και Νεανική Επιχειρηματικότητα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να προσφέρουν απασχόληση μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα σε χιλιάδες νέους, νέες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, το αργότερο σε ένα μήνα, περί τα τέλη Νοεμβρίου δηλαδή, θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για τη νέα επιχειρηματικότητα, χωρίς όριο ηλικίας, μέσω ΕΣΠΑ. Για τη δράση αυτή θα αξιοποιηθούν τα 100 από τα 270 εκατ. των εμπροσθοβαρών δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας καινούργιοι κύκλοι της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας και στήριξης της γυναικείας απασχόλησης μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Τα δύο προγράμματα που θα χρηματοδοτούν νέους και ανέργους άνω των 18 ετών, ώστε να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, όπως και άνεργες ηλικίας μέχρι 64 ετών, θα έχουν σχεδόν τα ίδια κριτήρια με τους προηγούμενους κύκλους.

Επιδοτήσεις σε άνεργες: 18 έως 64 ετών για ίδρυση επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης δικαιούχοι των επιδοτήσεων θα είναι γυναίκες άνεργες από 18 εως 64 ετών που προσδιορίζονται ως εξής:

- Έχουν την ιδιότητα του ανέργου ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτησης ανεργίας

- Έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική επιχείρηση κατα την τελευταία τριετία δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

- Αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο της φτώχειας που ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ

Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α βαθμού εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.  

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στα Αναμενόμενα Προγράμματα.                                        

P&A Consulting

Η “PROSPECT & AMBITION CONSULTING” είναι μία δυναμική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διοίκησης, εκπόνησης οικονομοτεχνικών μελετών και επιχειρηματικών σχεδίων. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες επιχειρηματίες, πάνω σε θέματα που αφορούν επενδυτικά προγράμματα και επιδοτήσεις. Ειδικότερα, κύριο αντικείμενό της είναι η εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών στα πλαίσια επιδοτούμενων προγραμμάτων εκ μέρους επιχειρηματιών οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν πάνω στις επιχειρήσεις τους μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους.

Μάθετε περισσότερα

Μείνετε ενήμεροι. No SPAM!

Επικοινωνία

P&A Consulting

Λ. Ηρακλείου 189

Αθήνα, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 2130335166, 2168003800

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00 - 17:00

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

 

espa2016

espa2007

antagonistikotita