Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Στις μέρες μας η πλειοψηφία των δυνητικών επιχειρηματιών έχει την εντύπωση πως για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή κατά την γνώμη της ιδέα και λίγη σκληρή δουλειά. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να ίσχυε πολλά χρόνια πριν, όχι όμως σήμερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα μας.

Στην σημερινή έντονα ανταγωνιστική εποχή, θεωρείται απαραίτητος ο επιχειρηματικός σχεδιασμός μέσω της σύνταξης και εκπόνησης ενός businessplan, το οποίο θα επιτρέψει στον δυνητικό επιχειρηματία να έχει την γνώση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την λειτουργία μιας επιχείρησης και εν συνεχεία θα του δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση στην σημερινή εποχή του κατά κοινή ομολογία αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην χώρα μας υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου (businessplan) δεν θεωρείται απαραίτητη για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Αν δούμε στατιστικά το πόσες ελληνικές επιχειρήσεις οδηγούνται καθημερινά και σε σύντομο χρονικό διάστημα σε λουκέτο τότε δεν είναι δύσκολο να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης επιχειρηματικού σχεδιασμού .

Η δημιουργία ενός Επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης. Βασικός σκοπός ενός επιχειρηματικού σχεδίο είναι να καθοριστούν οι επιχειρηματικές κατευθύνσεις και οι στρατηγικοί άξονες λειτουργίας επί των οποίων θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον η επιχείρηση. Τα τελευταία χρόνια η κατάθεση επιχειρηµατικού σχεδίου είναι απαραίτητη για επιχειρηµατικά δάνεια - επιδοτήσεις από την ΕΕ και άλλες παρόµοιες ενέργειες. Οι τράπεζες πλέον για να δώσουν δάνειο σε μια επιχείρηση πρέπει να διαβάσουν και να εγκρίνουν το επιχειρηματικό της σχέδιο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για υποψήφιους χρηματοδότες οι οποίοι προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους σε μια επιχείρηση θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου businessplan.

Add a comment

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Είστε άνεργος/η και θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας; Ή είστε ήδη επιχειρηματίας; Θέλετε να υποβάλλετε ένα επενδυτικό σχέδιο – οικονομοτεχνική μελέτη σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ;

 Για να επωφεληθείτε από τον ανταγωνισμό και να διακριθεί το επενδυτικό σας σχέδιο με υψηλή βαθμολογία, θα ήταν συνετό να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία συμβούλων η οποία με την εμπειρία της θα σας ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ενίσχυση από τον αρμόδιο φορέα.

Add a comment

P&A Consulting

Η “PROSPECT & AMBITION CONSULTING” είναι μία δυναμική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διοίκησης, εκπόνησης οικονομοτεχνικών μελετών και επιχειρηματικών σχεδίων. Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες επιχειρηματίες, πάνω σε θέματα που αφορούν επενδυτικά προγράμματα και επιδοτήσεις. Ειδικότερα, κύριο αντικείμενό της είναι η εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών στα πλαίσια επιδοτούμενων προγραμμάτων εκ μέρους επιχειρηματιών οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν πάνω στις επιχειρήσεις τους μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους.

Μάθετε περισσότερα

Μείνετε ενήμεροι. No SPAM!

Επικοινωνία

P&A Consulting

Λ. Ηρακλείου 189

Αθήνα, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 2130335166, 2168003800

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00 - 17:00

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

 

espa2016

espa2007

antagonistikotita