Νέο αναμενόμενο πρόγραμμα που θα βγει μέσα στον επόμενο μήνα

Γιατί κάποιος να εμπιστευθεί μια εταιρεία συμβούλων ?

Είστε άνεργος/η και θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας; Ή είστε ήδη επιχειρηματίας; Θέλετε να υποβάλλετε ένα επενδυτικό σχέδιο – οικονομοτεχνική μελέτη σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ;

 Για να επωφεληθείτε από τον ανταγωνισμό και να διακριθεί το επενδυτικό σας σχέδιο με υψηλή βαθμολογία, θα ήταν συνετό να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία συμβούλων η οποία με την εμπειρία της θα σας ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ενίσχυση από τον αρμόδιο φορέα.

Για κάποιον που θα επιχειρήσει να σχεδιάσει-συντάξει μόνος του το επιχειρηματικό σχέδιο θα δυσκολευτεί, εφόσον δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από επιδοτούμενα προγράμματα. Επίσης αναλαμβάνει το ρίσκο να μην καλύψει επαρκώς όσα ζητάει η προκήρυξη του προγράμματος, να αμελήσει τα κριτήρια που βαθμολογούνται και, τελικά, να χάσει την επιδότηση από ένα λάθος ή παράλειψη ή και της έλλειψης εμπειρίας σε τέτοιου είδους προγράμματα.

Μια εταιρεία συμβούλων είναι σε θέση να συντάξει μια ολοκληρωμένη και επαγγελματικού επιπέδου επιχειρηματική πρόταση, που θα καλύπτει τις προδιαγραφές του προγράμματος. Επιπλέον, με τις υπηρεσίες της, θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στο πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, μια εταιρεία συμβούλων με την εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη της σε επιδοτούμενα προγράμματα έχει την γνώση, εμπειρία και τον τρόπο ως προς το:

  • Πώς να σχεδιάσει το επιχειρηματικό σχέδιο

  • Πως να συντάξει το επιχειρηματικό σχέδιο

  • Πώς να αποφύγει όλες τις παγίδες που κρύβει το πρόγραμμα

  • Πώς να αξιοποιήσει τα σημεία-κλειδιά για να μεγιστοποιήσει τη βαθμολογία

Τα επιδοτούμενα προγράμματα είναι συνήθως δύσκολα και δυσνόητα, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με αυτά.

Η αίτηση σε κάθε πρόγραμμα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πλήρες και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό άλλωστε ορίζει και η προκήρυξη του προγράμματος.

Επίσης, η κάθε προκήρυξη ορίζει αυστηρά κριτήρια βαθμολόγησης για να ξεχωρίσουν οι αιτήσεις που θα επιδοτηθούν. 

Όλα αυτά είναι δύσκολα για κάποιον που δεν έχει εμπειρία.

Όχι όμως και για κάποιον που θα εμπιστευτεί την P & A CONSULTING…

 

Κωνσταντίνος Βάλβης

Σύμβουλος Επενδυτικών Προγραμμάτων

 

Δείτε επίσης