Νέο αναμενόμενο πρόγραμμα που θα βγει μέσα στον επόμενο μήνα

Αλέξης Χαρίτσης: Η προκήρυξη των τεσσάρων δράσεων του ΕΣΠΑ θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

Προκηρύσσονται την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου οι πρώτες τέσσερις κοινοτικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ακόμη και κατά 100% μικρομεσαίων και τουριστικών επιχειρηματιών, αλλά και πτυχιούχων ανέργων που θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά.

Την εξαγγελία αυτή έκανε με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Η online κατάθεση προτάσεων θα ξεκινήσει έναν μήνα μετά και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο δύο μηνών για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται τουλάχιστον σε 10.000-12.000 στον πρώτο κύκλο.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει και η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου των προγραμμάτων αντλώντας εμπειρία από τον πρώτο.

Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέους επιστήμονες, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους, με γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», ενισχύονται στο 100%, έως 25.000 ευρώ, άνεργοι ή αυτοαπασχολούμενοι πτυχιούχοι για έργα που σχετίζονται με τις σπουδές τους.

Για τη «Νεοφυή Επιχειρηματικότητα» ενισχύονται στο 100%, φυσικά πρόσωπα ή αυτοαπασχολούμενοι ή και ενώσεις αυτών, μέχρι το ποσό των 60.000 ευρώ.

Για τις δράσεις «Αναβάθμιση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ενισχύονται υφιστάμενες επιχειρήσεις έως 50% μέχρι 200.000 ευρώ και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Δείτε επίσης